top of page
IMG_3124.jpg

Yin Yoga

De tranen rollen over haar wangen. Het is diep verdriet, maar ook het gevoel van thuis komen. Ze ervoer dat ze weer in contact kon komen met haar gevoel. Dit was heel confronterend, maar tegelijk ook heel fijn! De vonkeling in haar ogen, voorbij aan de tranen, verraden dat ze er volgende week weer is.

Wil jij meer rust in je hoofd?

Wil je meer zakken in het lijf? Uit het hoofd, in het lichaam?

Wil jij meer ontspanning ervaren? Of wil je juist leren te ontspannen?

Merk je dat je jezelf vaak op de laatste plek zet? En daardoor aan jezelf voorbij rent?

Wil je weer contact maken met je lichaam en met je gevoel?

Wil je de energie weer door je lichaam laten stromen?

Zou je wel weer flexibeler, soepeler en leniger willen worden?

Zou je je weer bewust willen worden van dat wat je bent? Licht en Liefde?

Wil je leren meer in het moment te zijn?

Wil je voelen hoe mooi en waardevol de stilte kan zijn?

Wil je weer horen welke wijsheid er in je lichaam opgeslagen ligt?

Zou je (weer) contact willen maken met het hart, jouw bron van liefde en wijsheid?


Sluit voor een kort moment je ogen. Leg je handen op je hart. 
Breng je aandacht naar het hartgebied. 
Adem bewust in en uit. 
Voel je dat je klaar bent met zoeken en dat je hart fluistert om te gaan vinden?

Heb je veel 'Ja's' op bovenstaande vragen?

Dan nodig ik je uit om bij mij op de mat te stappen. 

Elke les is anders, elk moment is anders. Het is bijna niet in woorden te vangen wat Yin Yoga voor jou kan doen. Dat is een kwestie van ervaren.
Doordat ik de adem iedere les veel aandacht geef, breng ik jou in het contact met het Nu en in het contact met jouw kern.

Kom je ervaren wat dit voor jou kan betekenen?

Meld je dan nu aan voor een Proefles!
Momenteel geef ik geen lessen ivm een Burn-out.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is Yin Yoga?

The silent practice

Yin Yoga is een meditatieve vorm van Yoga. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat je in deze les werkelijk niets anders hoeft te doen dan ontspannen en ademen. Klinkt simpel toch? :-)
Yin Yoga is de tegenhanger van alle Yang vormen van Yoga, omdat je langer in poses blijft. Hierdoor ben je meer bezig met bindweefsel dan met spierweefsel. In deze practice neem je de tijd om helemaal aan te komen in het moment, om je lichaam te ontspannen bij de weerstand die je waarneemt en om stil te staan bij jouw energie, emoties en mind.

 

Overgave met een Golden Inner Smile

In deze practice wordt er veel gevraagd van jouw overgave. Overgave aan jouw monkey mind, aan jouw fysieke weerstand, aan de emoties die voorbij komen en overgave aan de energie die je ervaart. Door langer in houdingen te blijven kan je geconfronteerd worden door vele aspecten, en als Teacher neem ik jou mee langs deze weerstand en probeer ik jou er aan te herinneren dat je mag verzachten met een Golden Inner Smile. Een (innerlijke) glimlach maakt het leven een stuk prettiger, right?

Ik vraag jou je ambitie buiten te laten en met een open mind de zaal in te stappen. Zo kom je in een dieper niveau bij jezelf terecht. De aandacht wordt verlegd van spieren naar diepere delen als het bindweefsel, de meridianen (de chi die hier doorheen stroomt) en opgeslagen (emotionele) blokkades. Door die blokkades weer te laten doorstromen met energie, kunnen deze opgelost worden. Dit bereik je alleen door te stoppen met vechten met jezelf, met je lichaam en met dat wat je waarneemt. Je leert toe te staan dat wat aandient.
Studenten ervaren onder andere meer ruimte, ontspanning, vrijheid, balans, stroming en stilte in zichzelf. Iets wat ik iedereen gun..!

Effecten
Yin Yoga kan de volgende effecten geven:
- Leren (het lichaam) te ontspannen

- Lichaamsbewustzijn verhoogt 
- Flexibiliteit en mobiliteit verhoogt
- Lichamelijke klachten verminderen (in onder andere rug, bekken, benen, bovenlijf)
- Verbetert de werking van de organen
- Stimuleert de stroming van chi door de meridianen, door rek of compressie in een bepaald deel van het lichaam
- Brengt emoties in balans
- Maakt de mind rustiger


Ik combineer de Yin Yoga lessen met een ademtechniek waardoor je dieper in het lijf zakt. Deze ademtechniek brengt jou in contact met het bekkengebied, jouw basis. Door meer aanwezigheid te realiseren in jouw bekkengebied, kun je weer leren voelen, ervaren wie jij bent, meer ontspannen door uit het hoofd te komen en jouw innerlijke rust ervaren. 

 

Doelgroep
Yin Yoga is voor (bijna) iedereen geschikt. Er is geen basisconditie nodig, er is voor een ieder een asana (houding) waarin je kan verblijven. Ook al moeten we torentjes bouwen van dekentjes of kussentjes of de muur laten assisteren, ik begeleid jou in een houding die voor jou perfect is. Het gaat er uiteindelijk om hoe het voelt en niet hoe het er uit ziet ;-)
Mocht je twijfelen of vragen hebben hierover, kun je altijd contact met mij opnemen! 


Ik hoor mensen nog wel eens zeggen: ik ben niet lenig genoeg voor Yoga. Het mooie aan (Yin) Yoga is, dat je dat ook niet hoeft te zijn! Het is juist de uitnodiging om je neer te leggen bij de grenzen die het lichaam voor dat moment aangeeft en door daar bij te verblijven jouw lenigheid te stimuleren! Er is altijd ruimte om lenigheid te cultiveren, is het niet in het lichaam, is het in de mind of je emotionele intelligentie. Ben je benieuwd of Yin Yoga iets voor jou is? Vraag dan direct via onderstaande knop een proefles aan!

Iets ervaren zegt veel meer dan een heel stel woorden.
 

866030EE-1FEC-4FB2-A467-8473E37298A9_edi
bottom of page