top of page

Handmade

Welkom bij een ander deel van mijn website, mijn eigen webshop!
Je vindt hier handmade artikelen. Hier onder vindt je een uitleg van de producten.


De armbandjes rijg ik zelf. Dit kan ik in elke polsomtrek doen. 
Vroeger had ik niets met goude sieraden, maar dat is inmiddels veranderd. Daarom heb ik er voor gekozen om er een gold filled kraaltje aan toe te voegen. Het geeft een heel leuk effect en maakt het net even unieker.

Mocht je een andere kraal zoeken dan degene op mijn site, laat me weten! Ik zoek graag voor je uit of ik aan jouw wensen kan voldoen.

De oorbellen.

Oh jongons, dit is een nieuwe hobby die ik heb ontdekt in de zomer van 2023. Enorm verslavend! 
Deze passie wil ik graag met jullie delen...!

Ik weef/rijg de oorbellen van scratch on. En ik kan je vertellen, dat is een hoop werk! 
De prijs van materiaal ligt niet super hoog, al zijn de gold filled oorhaakjes minimaal 5 euro in afschaf (!!), het zit meer in de tijd voor het maken van de hele oorbel. Daar ben ik per setje gemiddeld 3 - 4 uur mee bezig. Behalve de vosjes, die duren 7-8 uur (oeps).

Het leuke aan de oorbellen is misschien ook wel, dat niet de halve wereld er mee loopt ;-)
Ook wil ik je er op wijzen dat techniek een hoop uit maakt. Kraal oorbellen bij Temu kosten misschien een paar euro, maar ik kan je vertellen dat die oorbellen heel buigzaam zijn (de zijkanten krullen dan naar elkaar toe) en de franjes hangen niet zo mooi. 
Ik stop een hoop tijd, liefde en aandacht in het proces, en mijn hart vult zich echt met vreugde als ik langzaam een design zie opbouwen. Ik hoop dat je met net zoveel plezier de oorbellen gaat dragen..!

Even wat praktische informatie:

- zowel met de armbanden als de oorbellen NIET douchen. Ook tijdens sauna bezoekjes zou ik ze niet dragen ;-)

- de oorbellen kun je het best ophangen of netjes (!) neerleggen.  Het draad heeft een geheugen, dus als de franjes gekruld liggen, gaan ze ook gekruld hangen. Je kunt dit weer netjes krijgen door ze op een tijdschrift te leggen en dan vanaf het bovenstuk uit te strijken met de zijkant van je hand. Soms moet je dit echt een aantal keren doen voor ze weer netjes zijn.  

- de oorhaakjes zijn gold filled of sterling zilver 925. Wat is gold filled? Bij gold filled sieraden wordt er een dikke laag echt goud door hitte en druk met een ander materiaal gebonden. Door deze techniek ontstaat er een veel dikkere laag goud (in vergelijking met gold plated en gold vermeil sieraden) en het verschil met een volledig gouden sieraden is moeilijk te onderscheiden. De minimale dikte van het goud is 5% of 1/20 van het totale gewicht. Ze zijn niet gevuld met goud. Door dit proces zijn deze materialen ook duurder dan verguld bijvoorbeeld. En ander voordeel zijn dat het hypoallergeen is. De kans op een allergische reactie is dus nihil.

- ik heb een kleine voorraad, dus het is mogelijk dat je 1-2 weken 'moet' wachten tot jouw unieke oorbellen klaar zijn. Helaas zit in mijn dag net zo weinig uur als bij anderen haha. Ik laat je per mail weten of de oorbellen op voorraad zijn of dat ik even een paar uurtjes nodig heb ;-)

Genoeg gekletst en voor jou gelezen, Lets shop ;-) 

Liefs Danielle

New Arrivals

bottom of page