top of page
mudra - yoga.jpg

Yin-Gini

file-5.jpeg

Azoren, São Miguel. Sete Cidades. September 2018

"Hands on your heart, close your eyes and listen."


Luisteren, echt luisteren. Hoe vaak doen we dat? Als we het al doen is het naar de buitenwereld en niet naar onze binnenwereld. Hoe kan ik dan werkelijk horen wat goed voor mij is en waar ik behoefte aan heb?
Ik bracht voor mezelf inzichtelijk hoe ik steeds beter kan luisteren naar mijn innerlijke wereld. Naar wat mijn hart me ingeeft. Want uiteindelijk heb ik het vertrouwen dat wat daar uitkomt, bijdraagt aan mijn omgeving en de wereld.Wat houdt Yin-Gini in?
First of all kwam de naam een keer bij me op en verliet me niet meer. Ik bleef er aan denken en besloot dat dat de naam van mijn bedrijf mocht worden.

Yin van Yin Yoga. Gini komt van Yogini, een vrouw die aan yoga doet.

Inmiddels houdt de naam meer in dan alleen iemand die aan Yin Yoga doet. Zoals de yogafilosofie mij leerde begint yoga pas echt wanneer je van de mat stapt. Dat inzicht leerde mij een hoop. Yoga is geen kunstje dat je even doet, het is een lifestyle. Misschien sta je per dag een uur op de mat, dan blijven er 23 uren over om dat wat je geleerd hebt op die mat toe te passen in je leven.

Ik zag in dat mijn Yin zijde (nog) meer aandacht mocht krijgen. Toen ik dat uiteindelijk echt ging doen ontstond er magie. Vanuit mijn Yin-kant kan ik veel (daad) krachtiger Yang zijn! Hoe minder ik denk dat ik MOET doen, hoe meer ik ontspan, hoe meer ik manifesteer!

Mensen komen niet te wereld met een handleiding. Ik denk dat ieder mens een eigen handleiding mag ontwerpen om van daaruit hun licht te kunnen laten schijnen. Voor mezelf heb ik het volgende als gebruiksaanwijzing geschreven.


- Vanuit rust (yin) creëren
- Zelfrealisatie (veel) aandacht geven
- Lichaamswerk doen (waaronder Yoga)
- Bewust ademen -> ademwerk doen
- Gezond / Bewust leven
- Mediteren / In stilte zitten
- Natuur in gaan, liefst zo vaak mogelijk
- Weerstand aankijken, onderzoeken en transformeren
- Vanuit licht en liefde leven

Voor mij vat dit Yin-Gini samen.
I AM a Yin-Gini.

Onder deze “regels”/ “voorwaarden” vallen absoluut subtakken

en wellicht vat het achtvoudige pad van Patanjali die aardig samen

met Yama’s en Niyama’s. Ook dat is voor mij nog een pad van

ont-dekking.

 

Am I a saint? Zeker niet!

Ik schiet ook nog wel eens in een patroon van binge-watchen en mijn ijsjes-liefde. Maar ik oordeel er niet over en kom altijd weer terug op mijn bewuste pad. Glimlach en zie; ik ben er weer ingetrapt!


Ik ben heel benieuwd of jij je kan vinden in deze “gebruiksaanwijzing”. Leef jij al zo of zou jij zo graag willen leven? Stuur mij gerust een bericht hier over! Because your story matters!

bottom of page