top of page
Breathe 2.jpg

De adem

Ik ben een tijdje bloeddonor geweest. De meeste mensen kunnen beamen dat bloedprikken geen feest is. Ik vind het niet pijnlijk, maar heel leuk vind ik het ook niet. Voor dat die naald erin gaat, werden er altijd testjes gedaan in de donor-bus. Ze maten je bloeddruk en je HB. Zonder dat ik wist waarom, ging ik automatisch op mijn ademhaling focussen. Ik begon bewust in en uit te ademen en sloot me af voor de dingen om me heen. De adem en deze inwaartse beweging hielden me rustig en mijn bloeddruk laag.  Zonder dat ik op een diep level bewust was van wat ik deed, wist ik toen al dat de adem heel belangrijk is om in rust te komen! 

Nu Zie ik dat en Weet ik het weer.


Paniekaanval
Toen ik met Kerst in 2017 een paniekaanval had, kreeg ik het inzicht dat ik met mijn ademhaling aan de slag mocht gaan. Ik herinnerde mij een gesprek van jaren terug met een familievriend. Hij zei tegen mij dat ik constant zat te zuchten. Ik zette de adem vast en zuchtte het er vervolgens uit. Ik had hem vreemd aangekeken, want dat had ik nooit opgemerkt! En met Kerst besefte ik dat het tijd werd om ook de adem aan te pakken. Ik begon filmpjes te kijken, boeken te lezen en meer op de adem te letten. 

Tijdens onze vakantie in 2018 op de Azoren belandde ik weer in een aantal paniekaanvallen toen ik besloot dat ik professionele hulp nodig had om die adem onder de loep te nemen. Ik kwam via een Facebook vriend bij Marleen van den Hout terecht, de koningin van de adem. Samen met haar heb ik 1-op-1 sessie gehad. Daarnaast ben ik ook verder de diepte in gegaan tijdens een aantal weekenden. Dit was in groepsverband. Wat er dan gebeurt qua doorbraken is magisch!


Kennis
Wat ik in mijn traject merkte dat we zo weinig over de adem weten. Onze levensenergie! De adem wordt heel vaak voor lief genomen, het is toch iets wat automatisch gaat?! Het moet het gewoon doen en anders ga je dood. Maar hoe meer ik er mee ervoer, hoe meer ik besefte dat er zoveel meer uit te halen is! De adem zegt ontzettend veel over jou. Ook is de adem een bepalende factor om te kunnen ontspannen. De hersenzenuw (NX, Nervus Vagus) is een hele belangrijke zenuw die het parasympatisch zenuwstelsel stimuleert. En misschien raad je het al, die kan jij weer beïnvloeden met de adem!

Door het hoge adempatroon en te veel focus op de IN-adem, blijf je het lichaam stimuleren om in actie-modus te blijven. Uiteindelijk zul je je zelf hier mee uitputten. Dit kan kan leiden tot burn-outs etc.  Wanneer we de focus verleggen naar de uit-adem kunnen we weer ontspannen en zakken in het lijf. Terug naar jouw basis daar onderaan de ruggenwervel.

Marleen heeft de Methode Beter Ademen ontwikkeld. Deze methode helpt je stapsgewijs optimaal gebruik te maken van de ademstroom. Wat zo waardevol aan deze methode is dat het een mengeling is van alle methodes die nu de ronde doen. De adem is Hip en Happening. Haar methode sluit aan op mijn overtuiging dat je vanuit Yin veel stabieler Yang kan zijn. Je leert eerst hoe je kunt ontspannen (focus op de UIT), om vervolgens de IN er bij te halen. De MBA is the best of both worlds. De methode geeft zoveel ruimte aan stilte en ontspanning, dat je steeds beter leert luisteren naar wat daar binnen speelt. Het antwoord ligt namelijk altijd in jezelf. En MBA helpt je hier bij. (Voor meer info, zie www.marleenvandenhout.nl


Effecten
Mijn opgedane kennis en ervaring wil ik graag met jou delen. Laten we samen op reis gaan naar jouw adempatroon. Om vervolgens een nieuwe techniek aan te leren. Een techniek die onder andere de volgende effecten kunnen hebben:

- Meer rust in het hoofd

- Zakken in het lijf
- Opgeslagen/vastgezette energieblokkades in beweging zetten
- Sterkere intuïtie

- Meer zelfvertrouwen

- Betere conditie

- Doorbraken van angst / paniek

- Meer energie
 

Ik leer je graag een nieuwe techniek aan waar je veel profijt van kunt hebben. Ook kijk ik naar de lichaamshouding en hoe we deze kunnen optimaliseren.

Ben jij er klaar voor om de diepte in te duiken? Om jouw adem te onderzoeken? Stuur mij dan een bericht op 06-19282252 of naar info@yin-gini.com
De duur van een sessie begint bij 60 minuten. Je kan één sessie boeken, maar ook een pakket van 5 à 6 sessies.

 

Coming soon:
- Ademcirkels. Wekelijks een ademles, waar we eerst focussen op lichaamsbewustzijn (bekken / buik / middenrif / nek / schouders), de UIT oefenen en daarna gaan intensiveren.

 

bottom of page